Bahan-bahan
coklat kek
200gm whipping cream
250gm cream cheese
30ml susu segar
80gm gula icing
Serbuk nescaffe secukupnya
Cara membuatnya
1. Pukul whipping cream sehingga kental. Ketepikan
2. Putar cream cheese hingga lembut. Pastikan cream cheese dibiarkan dalam suhu bilik sebelum digunakan
3. Masukkan susu dan gula. Putar lagi hingga ringan
4. Campurkan whipping cream dengan dengan cream cheese, kacau rata
5. Susun kepingan kek coklat beberapa keping dalam bekas
6. Ratakan separuh campuran krim
7.Ayak serbuk nescaffe diatasnya.
Ulang langkah 5 hingga 7 sehingga habis kek dan krim
8. Hiaskan mengikut kretiviti.
**make more cream much better.. hehehe..
3 comments:
nyummm nyummm.. nk kena try nih ;)
sdapnye mummy ! nk cube ni :)
cuba.. jgn x try.. arini mummy buat lg.. cake tu, mummy guna oreo soft cake.. more nyummmmyyyy
Post a Comment